Πέντε τρόποι για να αποφύγουμε τις ρυτίδες!

Παρακάτω ακολουθούν πέντε συμβουλές των δερματολόγων αλλά και των μοναχών του Θιβέτ, για να αποφύγουμε τις ρυτίδες,

που τις ακολουθούν λόγω τρόπου ζωής!

1) Δεν κάθονται στον ήλιο

Η ακτινοβολία προκαλεί τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών, δηλαδή ελλατωματικών κυττάρων που καταστρέφουν το κολλαγόνο μέσα στο δέρμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Αν δεν θέλετε να απομονωθείτε σε έναν ναό, δεν μπορείτε να αποφύγετε την επίδραση του ηλίου. Για να περιορίσετε τις αρνητικές συνέπειες, ακολουθήστε τις συμβουλές των δερματολόγων:

  • Μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε έξω (ειδικά το καλοκαίρι).
  • Καταπολεμήστε τις ελεύθερες ρίζες με τα αντιοξειδωτικά. Προσέξτε ώστε η κρέμα προσώπου σας να περιέχει βιταμίνες A, E και C. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν η κρέμα σας έχει ως βάση ένα φυσικό έλαιο πλούσιο σε αυτές τις βιταμίνες (μια συνηθισμένη εμπορική κρέμα έχει ως βάση τα συνθετικά «άδεια» έλαια, ενώ οι απαιτούμενες βιταμίνες μπαίνουν σαν πρόσθετο συστατικό, δηλαδή σε χαμηλή συγκέντρωση).
    Αν σας απασχολεί αρκετά η κατάσταση του δέρματός σας, μην βαριέστε και βρείτε 10 λεπτά για να φτιάξετε χειροποίητη φυσική κρέμα προσώπου

2) Δεν έχουν έντονες εκφράσεις προσώπου

Κατά τις ώρες του διαλογισμού, τα πρόσωπα των μοναχών παραμένουν τελείως ανέκφραστα, με άλλα λόγια δεν δημιουργούνται ρυτίδες έκφρασης!

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Προσέξτε τις πιο έντονες γκριμάτσες σας και προσπαθήστε να χαλαρώνετε το πρόσωπό σας όταν διαβάζετε ή δουλεύετε στον υπολογιστή. Αν έχετε έντονη εκφραστικότητα ή την κακή συνήθεια να συνωφρυώνετε το μέτωπο ή τα φρύδια, σας συμβουλεύουμε να κάνετε ενέσεις μπότοξ πριν δημιουργηθούν οι βαθιές ρυτίδες. Αφού δημιουργηθούν, θα είναι αργά!
Αν προτιμάτε πιο ήπια μέσα, μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα ημέρας με φυτικό μπότοξ (ή να προσθέσετε το υγρό φυτικό μπότοξ στην εμπορική σας κρέμα ημέρας). Σε αυτήν την περίπτωση, το μπότοξ θα δουλεύει για ορισμένες ώρες μόνο όταν θα βάζετε την κρέμα.

3) Κάνουν τακτικές σωματικές ασκήσεις, οι οποίες αυξάνουν την αιμάτωση του δέρματος

Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι απαραίτητη για την διατήρηση της νεότητας. Το αίμα όχι μόνο φέρνει θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο στους ιστούς, αλλά και απομακρύνει τις τοξίνες (οι οποίες είναι μια από τις αιτίες της γήρανσης των κυττάρων του δέρματος).

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η πιο συνηθισμένη συμβουλή είναι το καθημερινό μασάζ του προσώπου. Η προσωπική μας εμπειρία, όμως, δείχνει ότι πάνω από 3-4 φορές δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ:) Γι΄αυτό σας προτείνουμε έναν πιο εύκολο τρόπο να αυξήσετε την αιμάτωση του προσώπου: αφού βγάλετε το μακιγιάζ, πλύντε μερικές φορές το πρόσωπό σας εναλλάξ με κρύο και ζεστό νερό.

4) Δεν κοιμούνται πάνω σε ψηλά μαξιλάρια

Αν δεν θέλετε να έχετε ρυτίδες στον λαιμό, πετάξτε το ψηλό σας μαξιλάρι! Ένα καλό ανατομικό μαξιλάρι θα φροντίσει να μην «μαζεύεται» το δέρμα στον λαιμό και, επιπλέον, θα σας απαλλάξει από το αυχενικό:)

5) Δεν χρησιμοποιούν μακιγιάζ και καλλυντικά που περιέχουν χημικά.

Δεν θα σας συμβουλέψουμε να μην βάφεστε, καθώς δεν μας αρέσει να δίνουμε άχρηστες συμβουλές:) Αντί γι’ αυτό, ας επικεντρωθούμε στα καλλυντικά με τα οποία απομακρύνουμε το μακιγιάζ. Προσέξτε να μην περιέχουν αλκοόλ (alcohol), καθώς αφυδατώνει το δέρμα, κάτι το οποίο οδηγεί στην πρόωρη γήρανσή του. Προτιμήστε ένα βιολογικό ντεμακιγιάζ χωρίς χημικά συντηρητικά, αρωματικά και χρωστικές.

Αν έχετε ήδη ρυτίδες, μπορείτε να τις απομακρύνετε με τη βοήθεια της πλαστικής ή του υαλουρονικού οξέος.